Hoe we een project aanpakken | Dubbele:punt Design

Hoe we dat doen

We werken bij het ontwikkelen van een website graag samen met onze klant. Regelmatig overleg zorgt voor de juiste verwachtingen en een vlotte oplevering.

Hoe we dat doen Hoe we dat doen Hoe we dat doen Hoe we dat doen Hoe we dat doen Hoe we dat doen Hoe we dat doen Hoe we dat doen Hoe we dat doen

Het traject is te verdelen in een aantal stappen die één voor één afgerond worden en waar nodig herhaald. Het liefst zijn wij van begin tot eind bij het project betrokken, maar natuurlijk kunnen wij ook een deel van het traject voor onze rekening nemen.

 1. 1

  Intake / brainstorm

  Het begint allemaal met een goed (en vrijblijvend) gesprek. Kennismaken, het idee uitleggen, kritische vragen stellen, samen een plan maken. Dit is de basis voor de rest van het traject.

 2. 2

  Functioneel ontwerp

  Het functionele ontwerp beschrijft de werking tot in detail. Zoals: Werkt de website op mobiel anders dan op een computer? Welke gegevens moet de bezoeker invullen? Wat wordt er opgeslagen? Met een goed functioneel ontwerp is alle functionaliteit voor alle partijen duidelijk.

 3. 3

  Wireframes

  Met behulp van wireframes wordt voor ieder apparaat de indeling van de schermen bepaald, zodat alle elementen een plaats krijgen en optimaal gebruiksgemak voor de bezoeker gewaarborgd wordt.

 4. 4

  Grafisch ontwerp

  Het grafisch ontwerp werkt de wireframes uit tot de definitieve vormgeving van de website. De belangrijkste schermen worden tot in detail en op ware grootte uitgewerkt. Op basis hiervan wordt de website gebouwd.

 5. 5

  Ontwikkeling

  This is where the magic happens: het bouwen van de website. De werking, indeling en vormgeving liggen inmiddels vast zodat de ontwikkelaar exact weet wat er moet gebeuren. Het resultaat is een volledig werkende website!

 6. 6

  Testen

  De website wordt opgeleverd in een testomgeving, waarbij de functionaliteit uitgebreid getest kan worden. Doen alle pagina’s het, ziet het er goed uit op mobiel, worden bestellingen inderdaad opgeslagen, werkt het betalen met iDEAL?

 7. 7

  Live

  Als de testomgeving goed is bevonden kan de website live en is hij voor de hele wereld te zien. Uiteraard volgens planning en binnen het budget. Het communiceren, adverteren en optimaliseren gaat nu beginnen. Maar nu eerst bier, bitterballen, taart en champagne!